Juusto-sienikuorrutettu turskafilee valkoviinikastikkeella

Kerma, juusto ja sienet ovat uskollisen turskan hyviä ystäviä. Tästä tulee aina hyvää. Jos haluat olla hieman enemmän poliittisesti korrekti, vaihdat uhanalaisen turskan seitiin tai hokiin.

Ainekset

  • Neljälle
  • 500 g turskafileetä
  • yrttisuolaa
  • valkopippuria
  • 1 tl persillade-mausteseosta
  • 1 rkl voita
  • 200 g tuoreita herkkusieniä, puhdistettuja
  • halutessasi tilkka kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl Crème bonjour cuisine tatti-herkkusientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Laita tuoreet tai sulatetut kalafileet uuninkestävään vuokaan. Mausta yrttisuolalla, valkopippurilla ja persilladella.

2. Lohko sienet neljään osaan ja paista ne hyvin voissa. Mausta samoilla mausteilla kuin kalakin. Lisää hieman valkoviiniä ja paljon kermaa. Lisää Crème bonjour kunnes kastike on halutun makuista. Keitä kokoon paksummaksi. Kaada kastike kalafileiden päälle.

3. Ripottele päälle juustoraastetta, mielellään cheddarjuustoa. Gratinoi uunissa 225 asteessa kunnes kala on valmis ja juusto kauniin väristä.

4. Tarjoile kala keitettyjen perunoiden ja kevyesti keitettyjen vihannesten kera.

5. Kalan voi hyvin vaihtaa porsaanfileeseen, kasleriin, kanaan tai kasvissyöjänä vaikkapa kukkakaaliin ja parsakaaliin ja gratinoida saman kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.