Kukkakaalipata
Julkaistu
Tämä on keiton ja padan välimuoto ja valmistuu hyvin nopeasti. Tarjoile maukkaan täysjyväleivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 lohko keräkaalia
- 2 tl rapsiöljyä
- 1 kukkakaali
- 1 prk kookosmaitoa
- 5 dl kasvislientä
- 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- suolaa
Koristeluun
- tuoretta basilikaa
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Suikaloi keräkaali ja paista suikaleet öljyssä. Laita kaalit keittopataan. Murra kukkakaali kimpuiksi ja lisää pataan. Kaada päälle kookosmaito ja liemi. Mausta inkiväärillä, juustokuminalla, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Hauduta kannen alla, kunnes kukkakaali on pehmennyt, n. 10 minuuttia. Maista ja suolaa.
3. Koristele yrteillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku