Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kukkakaalipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on keiton ja padan välimuoto ja valmistuu hyvin nopeasti. Tarjoile maukkaan täysjyväleivän kanssa.

Neljälle

  • 1 lohko keräkaalia
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 1 kukkakaali
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 5 dl kasvislientä
  • 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • suolaa

Koristeluun

  • tuoretta basilikaa
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Suikaloi keräkaali ja paista suikaleet öljyssä. Laita kaalit keittopataan. Murra kukkakaali kimpuiksi ja lisää pataan. Kaada päälle kookosmaito ja liemi. Mausta inkiväärillä, juustokuminalla, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Hauduta kannen alla, kunnes kukkakaali on pehmennyt, n. 10 minuuttia. Maista ja suolaa.

3. Koristele yrteillä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata