MasterChef Suomi: Siemennäkkärit, Sininen joukkue
MasterChef Suomi -sarjan kuudennessa jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa pieniä sormisyötäviä kello viiden teetarjoiluun.
Ainekset
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 0,5 dl chiansiemeniä
- 1,5 tl hienoa merisuolaa
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 0,5 dl rypsiöljyä
- Sormisuolaa
Valmistusohje
Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää sekaan kiehuva vesi ja sekoita. Lisää öljy ja sekoita. Anna seoksen seistä 10 min.
Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada seos pellille. Levitä seosta lastalla hieman ja lisää toinen leivinpaperi päälle. Kauli seos ohueksi ja tasaiseksi pellille. Poista toinen leivinpaperi ja ripottele sormisuolaa seoksen päälle.
Laita näkkäriseos uuniin ja kypsennä noin. 1h tai kunnes näkkäri on rapeutunut.
Murenna käsin sopivan kokoisia annospaloja. Lusikoi päälle appelsiinifraichea ja savustettua raitajuurta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa