Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustopaneroitu porsaanfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka sopii niin isoille kuin pienillekin. Idea on siinä, että porsaanfilee leikataan ohuiksi viipaleiksi ja paneerataan, jolloin niistä tulee paistettaessa kullanruskeita ja rapeita. Jos paneroit ne juustoraasteessa, kuten parmesaanissa, saat lisää aikuista makua.

Neljälle

  • 800 g porsaanfileetä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • yhtä paljon voita ja neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • tomaattikastiketta
  • salaattia rucolalehdistä

Valmistusohje

1. Viipaloi filee, nuiji ne oikein ohuiksi. Kasta viipaleet suolattuihin jauhoihin, niin että ne peittyvät täysin. Mausta valkopippurilla. Kasta sitten viipaleet vatkattuun munaan, jonka olet sekoittanut juustoraasteen kera. Myös tämän seoksen tulee peittää viipaleet joka puolelta.

2. Kuumenna kunnolla öljyä ja voita pannussa. Paista/friteeraa lihat erissä kunnes viipaleet ovat rapeita ja kauniin kullanruskeita. Varo, ettei öljy pala, valuta lihat talouspaperilla.

3. Tarjoile keitetyn riisin, lämpimän tomaattikastikkeen ja rucolasalaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee