Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jyväbroilerin rintafileetä, kesän vihanneksia ja voikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesän tuoreet vihannekset maistuvat jyväbroilerin lisäkkeenä.

Ainekset

  • 4 jyväbroilerin rintafileetä
  • 1 rkl hunajaa
  • 4 pientä porkkanaa
  • 8 varhaisperunaa
  • 2 kevätsipulia
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä

Voikastike

  • 1 silputtu pieni sipuli
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ripaus hienoksi silputtua punaista chiliä
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl suolatonta voita
  • mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Lisää silputtu sipuli ja viini kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sipuli pehmeää. Kaada sekaan kerma ja anna kiehua hiljalleen, kunnes noin puolet nesteestä kiehunut kokoon. Nosta kattila liedeltä. Lisää sinappi ja kylmät voikuutiot sekoittaen kastike tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Harjaa juurekset ja pese juurekset huolellisesti. Keitä porkkanat ja perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Leikkaa sipuli viipaleiksi ja puolita porkkanat ja perunat. Kuumenna vihannekset vähässä voissa ennen fileiden kypsymistä.

Poista rintafileistä mahdolliset ylimääräiset kalvot ja rasvat. Mausta pippurilla ja suolalla. Paahda fileet pinnoitetulla pannulla nahkapuolelta, kunnes nahka rapeaa ja rasva sulanut. Paista toiselta puolelta vain hetki.

Nosta fileet uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Jos käytössäsi paistomittari, niin nosta uunista sisälämpötilan ollessa 58-astetta. Leikkaa fileet viipaleiksi vihannesten ja voikastikkeen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee