Jyväbroilerin rintafileetä, kesän vihanneksia ja voikastiketta
Kesän tuoreet vihannekset maistuvat jyväbroilerin lisäkkeenä.
Ainekset
- 4 jyväbroilerin rintafileetä
- 1 rkl hunajaa
- 4 pientä porkkanaa
- 8 varhaisperunaa
- 2 kevätsipulia
- mustapippuria myllystä
- merisuolaa myllystä
Voikastike
- 1 silputtu pieni sipuli
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- ripaus hienoksi silputtua punaista chiliä
- 2 tl Dijon-sinappia
- 1 dl kermaa
- 2 rkl suolatonta voita
- mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Valmistusohje
Lisää silputtu sipuli ja viini kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sipuli pehmeää. Kaada sekaan kerma ja anna kiehua hiljalleen, kunnes noin puolet nesteestä kiehunut kokoon. Nosta kattila liedeltä. Lisää sinappi ja kylmät voikuutiot sekoittaen kastike tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
Harjaa juurekset ja pese juurekset huolellisesti. Keitä porkkanat ja perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Leikkaa sipuli viipaleiksi ja puolita porkkanat ja perunat. Kuumenna vihannekset vähässä voissa ennen fileiden kypsymistä.
Poista rintafileistä mahdolliset ylimääräiset kalvot ja rasvat. Mausta pippurilla ja suolalla. Paahda fileet pinnoitetulla pannulla nahkapuolelta, kunnes nahka rapeaa ja rasva sulanut. Paista toiselta puolelta vain hetki.
Nosta fileet uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Jos käytössäsi paistomittari, niin nosta uunista sisälämpötilan ollessa 58-astetta. Leikkaa fileet viipaleiksi vihannesten ja voikastikkeen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku