Täytetyt herkkusienet kahdella tavalla
Kumpi täytteistä on sinun makuusi? Kokeile molempia!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 100 g kylmäsavulohta
- ½ punasipuli
- tilliä
- 3 rkl ranskankermaa
- mustapippuria
- 10 herkkusientä
- 30 g mätiä koristeeksi
Tai
- 100 g kylmäsavuporoa
- ½ sipuli
- piparjuuritahnaa maun mukaan
- 3–4 rkl ranskankermaa
- 10 herkkusientä
Valmistusohje
Hienonna lohi, sipuli ja tilli. Sekoita keskenään, lisää joukkoon kerma ja mausteet. Poista herkkusienistä kannat ja leikkaa lakista viipale, jotta pysyvät pystyssä.
Täytä lohitartarilla ja koristele mädillä.
Hienonna poro ja sipuli. Sekoita keskenään poro, sipulisilppu ja ranskankerma. Lisää piparjuuritahnaa maun mukaan. Poista herkkusienistä kannat ja leikkaa lakista viipale, jotta pysyvät pystyssä.
Täytä kylmäsavuporoseoksella ja koristele persiljatupsulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka