Täytetyt herkkusienet kahdella tavalla

Kumpi täytteistä on sinun makuusi? Kokeile molempia!

Ainekset

  • 100 g kylmäsavulohta
  • ½ punasipuli
  • tilliä
  • 3 rkl ranskankermaa
  • mustapippuria
  • 10 herkkusientä
  • 30 g mätiä koristeeksi

Tai

  • 100 g kylmäsavuporoa
  • ½ sipuli
  • piparjuuritahnaa maun mukaan
  • 3–4 rkl ranskankermaa
  • 10 herkkusientä

Valmistusohje

Hienonna lohi, sipuli ja tilli. Sekoita keskenään, lisää joukkoon kerma ja mausteet. Poista herkkusienistä kannat ja leikkaa lakista viipale, jotta pysyvät pystyssä.

Täytä lohitartarilla ja koristele mädillä.

Hienonna poro ja sipuli. Sekoita keskenään poro, sipulisilppu ja ranskankerma. Lisää piparjuuritahnaa maun mukaan. Poista herkkusienistä kannat ja leikkaa lakista viipale, jotta pysyvät pystyssä.

Täytä kylmäsavuporoseoksella ja koristele persiljatupsulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.