Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt lihapullapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maistuvasta padasta riittää 4:lle ruokailijalle. Energiapitoisuus: 440 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Ainekset

  • 1 kpl sipulia
  • 400 g naudan jauhelihaa, rasvaa 7 %
  • 200 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 2 tl kuivattua fenkolia
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 kpl kananliemikuutiota
  • 1 prk (420 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1.5 kpl kesäkurpitsaa

PÄÄLLE

  • 1.5 dl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita puolet sipulista, jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri keskenään.

Pyöritä massasta kostein sormin 16 kpl lihapullia. Paista lihapullat erissä, öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.

Lisää öljyä pannulle. Kuori ja murskaa valkosipuli pannulle, lisää myös fenkoli ja loput sipulista. Paista muutaman minuutin ajan.

Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Valuta joukkoon pavut, kuutioi mukaan kesäkurpitsa. Nosta lihapullat joukkoon. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia.

Koristele tuoreella basilikalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat