Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Meiramilihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muotoile kauniita lihapullia vedellä huuhdotun lusikan ja kosteiden käsien avulla. Tarjoile punakaalin kanssa. Punakaali keitetään omenlohkojen kanssa.

Neljälle

  • 600 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 iso, hienoksi raastettu porkkana
  • 1 hienoksi raastettu keltasipuli
  • ½ rkl kuivattua meiramia
  • voita paistamiseen

Lisukkeeksi

  • punakaalia
  • omenalohkoja

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihataikina ja anna sen levätä jääkaapissa puoli tuntia.

2. Pyörittele pieniä lihapullia ja paista ne hitaasti paistinpannulla keskilämmöllä. Ravistele pannua välillä, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä.

3. Tarjoile punakaalin kera, jonka keität omenalohkojen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat