Kahvimousse

Valkoinen, kahvilta maistuva suklaamousse on herkullinen ja hieman yllättävä päätös maukkaalle aterialle. Valmista mousse hyvissä ajoin. Näin se ehtii jähmettyä juuri oikeanlaiseksi herkkupalaksi.

6 annosta

  • 250 g valkoista suklaata
  • 125 g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
  • 2 munaa
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 3 dl kermaa
  • 3 tl pikakahvijauhetta

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa, voi ja kevyesti vatkatut munat tasaiseksi seokseksi. Anna liivatejauheen turvota kahdessa ruokalusikallisessa vettä. Kuumenna liivateseosta vesihauteessa, kunnes liivate sulaa. Anna liivatteen jäähtyä hieman ja sekoita kunnes liivate sulaa. Anna liivatteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten huolellisesti suklaaseokseen. Peitä kulho ja nosta kylmään 30 minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa, että seos alkaa jähmettyä.

2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti suklaaseokseen. Sekoita kahvijauhe kolmeen teelusikalliseen kuumaa vettä. Anna kahvin jäähtyä ja kääntele sitten moussen joukkoon.

3. Annostele mousse lasikulhoihin ja tasoita pinta. Nosta annokset jääkaappiin jähmettymään tarjoiluun saakka.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!