Mokkajäädyke
Tämä herkullinen ja suhteellisen helppo jälkiruoka maistuu varmasti kahvin ystäville. Jäädyke vatkataan vesihauteessa eli vatkauskulho upotetaan hiljalleen kiehuvaan veteen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 5 munankeltuaista
- 2 rkl tomusokeria
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 5 dl kuohukermaa
- 100 g valkoista suklaata
Valmistusohje
1. Annostele munankeltuaiset ja sokeri teräskulhoon ja vatkaa paksuksi vaahdoksi vesihauteessa. Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jäähtynyt.
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita pikakahvijauhe kahteen ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Sekoita kahvi ja suklaa keltuaisvaahtoon. Sekoita vaahtoa voimakkaasti, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
3. Vatkaa kermaa paksuksi vaahdoksi ja sekoita suklaavaahtoon. Kaada seos kakkuvuokaan ja pane pakastimeen 2-3 tunniksi, kunnes jäädyke on jähmettynyt. Vinkki: voit valmistaa jäädykkeen myös jäätelökoneella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka