Suklaamousse ja mansikkacarpaccio

Herkuttele kesäisellä suklaamoussella ja mansikkacarpacciolla. Koristele annos tuoreella mintulla.

8:lle henkilölle

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 valkuainen
  • 2 rkl sokeria

Mansikkacarpaccio

  • 5 dl tuoreita mansikoita
  • hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suklaaseos kermavaahtoon.

Vatkaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Lusikoi seos pursotinpussiin ja laita pussi jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

Leikkaa mansikat ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle. Sivele ne ohuelti hunajalla tai vaalealla siirapilla ja lusikoi hyytyneestä moussesta annospallo mansikoiden keskelle. Koristele tuoreella mintulla.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 160 kcal

Proteiinia 3g (8 E%)

Hiilihydraatteja 13g (33 E%)

Kuitua 1g

Rasvaa 10g (56 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 6g

(60% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!