Kahvissa marinoituja broilerinkoipia
Makujen keittiössä kesäkuun ensimmäisen viikon teemana on kahvi. Viikko käynnistyy broilerinkoivilla, jotka marinoidaan kahvilla ja tarjoillaan kahvisiirapin kera. Lisukkeeksi herkulle sopii kuskus.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 maustamatonta broilerin koipireittä
- 2 dl vahvaa kahvia
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 3 dl kuskus- ryynejä
Kahvisiirappi
- 1 dl kahvia
- 0,5 dl sokeria
- 3 rkl balsamicoa
Valmistusohje
Keitä erittäin vahvaa kahvia ja mausta se siirapilla, balsamicolla ja suolalla. Anna jäähtyä.
Leikkaa koipireidet nivelen kohdalta kahteen osaan ja pakkaa ne tiiviisti marinointiastiaan. Kaada kahviseos päälle ja sulje astia hyvin. Anna marinoitua ainakin kaksi tuntia. Jos marinoit pidempään, nosta astia jääkaappiin.
Nosta marinoituneet koivet uunipellille ja paista ne kypsiksi 200-asteisessa uunissa. Aikaa menee puolesta tunnista kolmeen varttiin. Keitä lisäkkeeksi kahvisiirappia ja kuskusia.
Kahvisiirappi: Yhdistä ainekset ja keitä kunnes kattilassa on paksua siirappia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"