Poronpaistipihvit ja tummaa kahvikastiketta
Sami Garamin reseptissä kohtaavat kaksi suomalaisten kestosuosikkia – poro ja kahvi. Pihvit tarjoillaan timjamikermaperunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g poronpaistia
- suolaa
- 2 dl demi glasea tai riistalientä
- 2 tl pikakahvijauhetta
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl balsamicoa
Valmistusohje
Leikkaa poronpaisti pihveiksi ja kuumenna pannu. Ripottele kevyesti suolaa lihojan päälle ja paista niitä pannulla minuutin verran molemmin puolin. Kääri valmiit pihvit folioon vetäytymään.
Kaada demi glase –kastikepohja pannulle ja kiehauta se. Mausta kastike murukahvilla tai erittäin voimakkaalla kahvilla, hunajalla ja balsamicolla. Kun kastike on kiehunut tovin kokoon, siirrä se sivuun hellalta ja nosta pihvit kastikkeeseen.
Tarjoa poro esimerkiksi
Katso video!
Tilaa Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku