Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Poronpaistipihvit ja tummaa kahvikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garamin reseptissä kohtaavat kaksi suomalaisten kestosuosikkia – poro ja kahvi. Pihvit tarjoillaan timjamikermaperunoiden kanssa.

Ainekset

  • 600 g poronpaistia
  • suolaa
  • 2 dl demi glasea tai riistalientä
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl balsamicoa

Valmistusohje

Leikkaa poronpaisti pihveiksi ja kuumenna pannu. Ripottele kevyesti suolaa lihojan päälle ja paista niitä pannulla minuutin verran molemmin puolin. Kääri valmiit pihvit folioon vetäytymään.

Kaada demi glase –kastikepohja pannulle ja kiehauta se. Mausta kastike murukahvilla tai erittäin voimakkaalla kahvilla, hunajalla ja balsamicolla. Kun kastike on kiehunut tovin kokoon, siirrä se sivuun hellalta ja nosta pihvit kastikkeeseen.

Tarjoa poro esimerkiksi

Katso video!

Tilaa Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti