Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kakkukuoret hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saat pieniä ja hienoja kulhoja, jos asetat kakkuympyrät heti uunista tultuaan ylösalaisin käännettyjen kuppien tai pienten kulhojen päälle. Valmista ne etukäteen ja säilytä tiiviissä purkissa tarjoiluun asti.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 50 g voita
  • ¾ dl tomusokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 munanvalkuainen

Täyte

  • 2-3 dl kuohukermaa
  • tuoreita hedelmiä tai säilykehedelmiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää jauhot, sekoita ja lisää viimeiseksi valkuainen.

2. Levitä taikina ohuesti n. 12 cm kokoisiksi ympyröiksi kevyesti jauhotetulle leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla 3-5 minuuttia.

3. Irrota ympyrät heti ja asettele ne kuppien päälle jäähtymään. Täytä jäähtyneet kakkukuoret kermavaahdolla ja hedelmillä.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku