Kalaa, juureksia ja aiolia
Tällä ohjeella saat yhden parhaista ruoista, jota pakastekalatiilestä voi tehdä. Resepti on peräisin eteläranskalaisesta kapakasta, jossa kokit työviikon lopuksi tekivät itselleen juuri tätä ruokaa.
Neljälle
- 500 g pakastettua kalafileetä
- 1 porkkana
- 1 purjo
- 1 palsternakka
- 50 g juuriselleriä
- 12 pientä varhaisperunaa
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1 tl suolaa
Tarjoiluun
- 100 g voisulaa
- 2 dl aiolia
Valmistusohje
1. Sulata pakastekala puolittain ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana, palsternakka ja selleri parin sentin siivuiksi. Harjaa perunat kunnolla, puhdista purjo ja leikkaa parin sentin paloiksi. Kiehauta vähän vettä ja 1 tl suolaa ja lisää siihen porkkana, palsternakka, selleri ja perunat. Keitä 10 minuuttia.
2. Lisää kattilaan kalasiivut ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi purjo ja keitä vielä 10 minuuttia, tai kunnes kala on valkoista ja jakautuvaa. Sulata voi sillä aikaa. Kuori ja lohko munat.
3. Nosta varovasti kalapalat ja juurekset liemestä ja jaa ne neljälle lämpimälle lautaselle. Laita munalohkot päälle. Tarjoile voisulan ja aiolin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"