Keitettyä nokkakalaa
Nokkakalaa saa useimmiten kevätaikaan. Se sopii mainiosti keitettäväksi.
Neljälle
- 600 g nokkakalafileetä
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 5 dl vettä
- 2 dl punaviinietikkaa
- 2 tl suolaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 nippu tilliä
Tarjoiluun
- majoneesia
Valmistusohje
1. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Leikkaa tillistä varret, säästä kruunut.
2. Sekoita vesi, viinietikka, suola, pippuri, laakerinlehti, porkkana, sipuli ja tillinvarret kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia ilman kantta. Lisää kala ja keitä 5 minuuttia.
3. Nosta kalapalat kattilasta reikäkauhalla ja laita vuokaan. Kaada liemi kalan päälle niin, että palat peittyvät ja anna kalan jäähtyä liemessä, laita sitten jääkaappiin. Tarjoile kala kylmänä majoneesin kera, koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku