Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä nokkakalaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nokkakalaa saa useimmiten kevätaikaan. Se sopii mainiosti keitettäväksi.

Neljälle

  • 600 g nokkakalafileetä
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 5 dl vettä
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 nippu tilliä

Tarjoiluun

  • majoneesia

Valmistusohje

1. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Leikkaa tillistä varret, säästä kruunut.

2. Sekoita vesi, viinietikka, suola, pippuri, laakerinlehti, porkkana, sipuli ja tillinvarret kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia ilman kantta. Lisää kala ja keitä 5 minuuttia.

3. Nosta kalapalat kattilasta reikäkauhalla ja laita vuokaan. Kaada liemi kalan päälle niin, että palat peittyvät ja anna kalan jäähtyä liemessä, laita sitten jääkaappiin. Tarjoile kala kylmänä majoneesin kera, koristele tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala