Keitettyä nokkakalaa
Nokkakalaa saa useimmiten kevätaikaan. Se sopii mainiosti keitettäväksi.
Neljälle
- 600 g nokkakalafileetä
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 5 dl vettä
- 2 dl punaviinietikkaa
- 2 tl suolaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 nippu tilliä
Tarjoiluun
- majoneesia
Valmistusohje
1. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Leikkaa tillistä varret, säästä kruunut.
2. Sekoita vesi, viinietikka, suola, pippuri, laakerinlehti, porkkana, sipuli ja tillinvarret kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia ilman kantta. Lisää kala ja keitä 5 minuuttia.
3. Nosta kalapalat kattilasta reikäkauhalla ja laita vuokaan. Kaada liemi kalan päälle niin, että palat peittyvät ja anna kalan jäähtyä liemessä, laita sitten jääkaappiin. Tarjoile kala kylmänä majoneesin kera, koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi