Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalakeitto aiolilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullista pikaruokaa.

Neljälle

  • noin 700 g kalafileetä
  • 150 g katkarapuja
  • 2 porkkanaa, viipaleina
  • 1 pala juuriselleriä, kuutioina
  • ½ purjo, viipaleina
  • ½ g sahramia
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 1 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 4 mustapippuria
  • hienonnettua tilliä

Aioli

  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • 2 munankeltuaista
  • noin 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • halutessasi, hieman puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Laita vihannekset kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja lisää vesi. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.

2. Purista sillä aikaa valkosipulit kulhoon. Lisää suola ja keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla vatkaten, mausta mausteilla.

3. Lisää kalapalat ja katkaravut keittokattilaan ja keitä hiljalleen muutama minuutti kunnes kala on kypsää.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto