Kalakeitto aiolilla
Julkaistu
Herkullista pikaruokaa.
Neljälle
- noin 700 g kalafileetä
- 150 g katkarapuja
- 2 porkkanaa, viipaleina
- 1 pala juuriselleriä, kuutioina
- ½ purjo, viipaleina
- ½ g sahramia
- 2 kalaliemikuutiota
- 1 l vettä
- 1 laakerinlehti
- 4 mustapippuria
- hienonnettua tilliä
Aioli
- 3-5 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- 2 munankeltuaista
- noin 2 dl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- halutessasi, hieman puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Laita vihannekset kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja lisää vesi. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.
2. Purista sillä aikaa valkosipulit kulhoon. Lisää suola ja keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla vatkaten, mausta mausteilla.
3. Lisää kalapalat ja katkaravut keittokattilaan ja keitä hiljalleen muutama minuutti kunnes kala on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka