Kampelagratiini
Herkullinen kampelagratiini katkarapujen kanssa.
Neljälle
- 600 g kampelafileitä
- 4 annosta perunasosetta
- 1 munankeltuainen
- juustoraastetta
Kastike
- 1,5 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl kermaa
- kalalientä
- 1 munankeltuainen
- 300 g katkarapuja kuorineen
- tillisilppua
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kalafileet voideltuun uunivuokaan, suolaa hieman, peitä foliolla ja pane uuniin 10 minuutiksi.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa. Lisää kerma ja kalaliemi uunivuoasta. Keitä 5 minuuttia. ota liedeltä ja sekoita joukkoon keltuainen. Mausta. Kääntele sekaan kuoritut katkaravut ja tillisilppu. Levitä kastike kalafileille.
3. Sekoita soseeseen keltuainen ja juustoraaste. Pursota tai lusikoi sose kalafileiden ympärille. Gratinoi 250-asteisessa uunissa, kunnes sose saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti