Turskagratiini
Kalagratiineja voi tehdä monella tavalla. Tässä käytetään valmiina ostettua hollandaise-kastiketta.
Neljälle
- 600 g turskafileitä
- 4 tomaattia kaltattuina
- 1 pieni purjo siivuina
- 1 prk simpukoita vedessä
- 1 pkt hollandaise-kastiketta
- ½ dl kermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 4 annosta perunasosetta
- 1 munankeltuainen
- juustoraastetta
- paprikajauhetta
- suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kala palasiksi ja laita palat voideltuun uunivuokaan. Peitä alumiinifoliolla ja laita 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi, tai kunnes kala on melkein kypsä. Kaada neste vuoasta.
2. Peitä kala halkaistuilla tomaateilla purjoviipaleilla ja valutetuilla simpukoilla.
3. Sekoita hollantilaiskastikkeeseen kerma ja mausta sitruunamehulla. Kaada kastike kalan päälle.
4. Sekoita perunasoseeseen keltuainen ja juustoraaste. Lusikoi tai pursota sose kalafileiden ympärille vuoan reunoille. Ripota päälle paprikajauhetta ja gratinoi 250-275-asteisessa uunissa, kunnes ruoka on saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti