Mehevä kalakeitto
Tämä on kevyt keitto, jossa on paljon makua. Valitse kalaa kauden mukaan – tuore tai pakastettu käyvät yhtä hyvin.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Kahdelle
- n. 250 g kalafileetä
- 5 pikkusipulia
- ½ prk kokonaisia tomaatteja
- 1 maustemitta kuivattua timjamia
- 1 kalaliemikuutio
- 5-6 dl vettä
- 1 prk simpukoita vedessä
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit, paista ne öljytilkassa padassa, kunnes ne ovat saaneet väriä.
2. Lisää tomaatit ja timjami, murusta mukaan liemikuutio ja lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
3. Lisää kalapalat pataan. Lisää simpukat liemineen ja kuumenna kunnes kala on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras