Mehevä kalakeitto
Julkaistu
Tämä on kevyt keitto, jossa on paljon makua. Valitse kalaa kauden mukaan – tuore tai pakastettu käyvät yhtä hyvin.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Kahdelle
- n. 250 g kalafileetä
- 5 pikkusipulia
- ½ prk kokonaisia tomaatteja
- 1 maustemitta kuivattua timjamia
- 1 kalaliemikuutio
- 5-6 dl vettä
- 1 prk simpukoita vedessä
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit, paista ne öljytilkassa padassa, kunnes ne ovat saaneet väriä.
2. Lisää tomaatit ja timjami, murusta mukaan liemikuutio ja lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
3. Lisää kalapalat pataan. Lisää simpukat liemineen ja kuumenna kunnes kala on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"