Kalaliemi lohesta
Kalakeitto on gluteeniton juhliin sopiva tarjottava. Valmista ensin kalaliemi, jossa kypsytät perunat. Kutsu ystäväsi kalakeitolle kansallisen keliakiaviikon kunniaksi!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g lohen ruotoja
- 100 g selleriä
- 100 g palsternakkaa
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 3 laakerinlehteä
- merisuolaa
Valmistusohje
Nosta kaikki liemiainekset suureen kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Anna kiehua puolisen tuntia ja nosta kattila sivuun hellalta. Tarkista liemen sopiva suolaisuus ja siivilöi se. Käytä kalalientä kalakeittoon tai -kastikkeisiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka