Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalaliemi lohesta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalakeitto on gluteeniton juhliin sopiva tarjottava. Valmista ensin kalaliemi, jossa kypsytät perunat. Kutsu ystäväsi kalakeitolle kansallisen keliakiaviikon kunniaksi!

Ainekset

  • 500 g lohen ruotoja
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakkaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 3 laakerinlehteä
  • merisuolaa

Valmistusohje

Nosta kaikki liemiainekset suureen kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostunut vaahto pois. Anna kiehua puolisen tuntia ja nosta kattila sivuun hellalta. Tarkista liemen sopiva suolaisuus ja siivilöi se. Käytä kalalientä kalakeittoon tai -kastikkeisiin.

Tuoreimmat aiheesta

Liemi