Kantarellikeittoa ja poronpaistia
Kutkuttavan hyvää kylmäsavustettua poronpaistia sienikeittossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 5 dl tuoreita kantarelleja
- 80 g kylmäsavustettua poronpaistia
- 1 sipuli
- 25 g voita
- 7 dl maitoa
- 2-4 rkl vaaleaa kastikesuurustetta
- 2 dl kermaa
- nippu persiljaa
- suolaa
Valmistusohje
Viipaloi sienet ja pilko sipuli ja puolet poronpaistista. Kuullota paloja voissa kevyesti.
Sekoita joukkoon maito ja kiehauta. Anna hautua tovi, jotta maut tasaantuvat ja suurusta keittoa hiukan kastikesuurusteella.
Vatkaa kerma kuohkeaksi, ei kuitenkaan vaahdoksi asti ja sekoita se keiton joukkoon.
Pilko loppu poronpaisti ja persilja aivan pieneksi silpuksi ja lisää keiton päälle.
Tarkista suolaisuus ja mausta tarpeen mukaan lisää.
Koristele ja mausta lopuksi yrttiöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka