Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kantarellikeittoa ja poronpaistia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kutkuttavan hyvää kylmäsavustettua poronpaistia sienikeittossa.

Ainekset

  • 5 dl tuoreita kantarelleja
  • 80 g kylmäsavustettua poronpaistia
  • 1 sipuli
  • 25 g voita
  • 7 dl maitoa
  • 2-4 rkl vaaleaa kastikesuurustetta
  • 2 dl kermaa
  • nippu persiljaa
  • suolaa

Valmistusohje

Viipaloi sienet ja pilko sipuli ja puolet poronpaistista. Kuullota paloja voissa kevyesti.

Sekoita joukkoon maito ja kiehauta. Anna hautua tovi, jotta maut tasaantuvat ja suurusta keittoa hiukan kastikesuurusteella.

Vatkaa kerma kuohkeaksi, ei kuitenkaan vaahdoksi asti ja sekoita se keiton joukkoon.

Pilko loppu poronpaisti ja persilja aivan pieneksi silpuksi ja lisää keiton päälle.

Tarkista suolaisuus ja mausta tarpeen mukaan lisää.

Koristele ja mausta lopuksi yrttiöljyllä.

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto