Kalapata merirapujen kera

Tämän kalapadan liemi on aivan mahtavan makuista ja se saa vielä potkua kajennepippurista. Meriravut voi vaihtaa hummereihin, jotka halkaistaan kahtia, jolloin kaksi hummeria riittää neljälle hengelle.

Neljälle

  • 300 g kissakalafileetä
  • 300 g lohifileetä
  • 8 sinisimpukkaa
  • 4 keitettyä merirapua
  • (tai 2 keitettyä hummeria)
  • 1 ½ l sienilientä (fondista)
  • 8 tuoretta herkkusientä
  • 4 porkkanaa
  • 2 tuoretta maissintähkää
  • 6 perunaa
  • 1 purjo
  • 1 rkl tillisilppua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl kajennepippuria
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 4 rkl ranskankermaa (crème fraiche)
  • tuoretta timjamia
  • leipää

Valmistusohje

1. Puhdista ja puolita herkkusienet. Kuori ja paloittele porkkanat. Viipaloi maissintähkät 2 cm:n paloiksi. Pese harjalla perunat huolellisesti, jätä kuoret paikoilleen ja lohko perunat neljään osaan. Puhdista ja paloittele purjo 4 cm:n paloiksi.

2. Kuumenna sieniliemi ja lisää siihen perunat, porkkanat, maissit ja herkkusienet. Lisää suola, kajennepippuri, tillisilppu ja puristetut valkosipulinkynnet. Keitä 10 minuuttia. Lisää purjopalat ja keitä edelleen, kunnes lientä on jäljellä noin litra.

3. Ota erilleen 4 dl lientä toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa kalat kuutioiksi ja keitä kalapaloja ja simpukoita, kunnes kaikki simpukat avautuvat. Ota simpukat ja kalapalat kattilasta reikäkauhalla ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita jälkimmäiseen liemeen ranskankerma ja kaada seos ensimmäiseen kattilaan vihannesten joukkoon. Sekoita. Jaa vihannekset liemineen neljälle syvälle lautaselle ja nostele kalapalat, simpukat ja meriravut (tai hummerinpuolikkaat) niiden päälle. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoile hyvän leivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat