Kalapihvit juuresten kera
Kun keität kalaa ruoaksi, kaksinkertaista annos. Jäljelle jääneestä kalasta voit valmistaa seuraavana päivänä herkullisia kalapihvejä. Kalapihveihin tarvitset myös kylmiä keitettyjä perunoita.
4 annosta
- 200 g keitettyä kalaa
- 4-5 keitettyä perunaa
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- cayennenpippuria
- 1 vatkattu muna
- 1 dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
- 1 palsternakka
- 1 porkkana
- 50 g selleriä
Kastike
- 1 nippu persiljaa
- 4 rkl voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl kasvislientä
Valmistusohje
1. Jaa kala pieniksi paloiksi ja survo perunat. Sekoita kalapalat ja perunasurvos ja lisää joukkoon persilja, sitruunamehu ja muna. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennenpippurilla. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta kuusi pihviä ja kääntele ne varovasti ensin munavoissa ja sitten korppujauhoissa. Friteeraa.
2. Kuori ja viipaloi porkkana, selleri ja palsternakka. Keitä juuresviipaleet ja huuhtele kylmällä vedellä.
3. Nypi persiljan lehdet varsista. Sekoita sauvasekoittimella persilja, voi, valkosipulinkynsi ja desilitra kasvislientä. Kiehauta jäljellä oleva kasvisliemi ja sekoita kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"