Turskaa juuresmuhennoksen kanssa
Kokeilepa turskan suolaamista ennen kuin paistat sen uunissa. Vaatii hieman esivalmisteluja, mutta upeat maut ovat vaivan arvoisia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 1 kg turskafileetä
- oliiviöljyä uunipannulle
Liemi
- 2 1/2 l vettä
- 1 1/3 dl suolaa
- 4 rkl sokeria
- 3-4 valkopippuria
- 1/2 laakerinlehti
- 3-4 persiljanoksaa
Juuresmuhennos
- 4 keskisuurta perunaa
- 1/2 lanttu
- 1/2 juuriselleri
- 2 porkkanaa
- 1 dl lihalientä
- 25 g voita
- suolaa
- valkopippuria
Vihreä kastike
- 4 dl persiljaa karkeasti hienonnettuna
- 4 dl vettä
- suolaa
- 25 g voita
Valmistusohje
1. Suolattu turska: keitä liemeksi vesi, suola, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja persilja. Anna liemen jäähtyä ja pane kylmenemään. Laita turskafileet kylmään liemeen ja pidä jääkaapissa 1 1/2 vuorokautta.
2. Juuresmuhennos: Keitä perunat ja juurekset. Kaada keitinvesi pois ja survo juurekset. Sekoita muussiin lihaliemi, voi, suola ja pippuria myllystä.
3. Kastike: Kiehauta vesi, johon olet lisännyt hieman suolaa. Kaada sekaan persiljasilppu ja kiehauta uudelleen. Kaada sekoittimeen ja miksaa voin kera. Mausta ja pidä lämpimänä.
4. Uunissa paistettu turska: Lämmitä uuni 100 asteeseen. Voitele uunipannu oliiviöljyllä ja lado fileet pannulle. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku