Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Turskaa juuresmuhennoksen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeilepa turskan suolaamista ennen kuin paistat sen uunissa. Vaatii hieman esivalmisteluja, mutta upeat maut ovat vaivan arvoisia.

4 hengelle

  • 1 kg turskafileetä
  • oliiviöljyä uunipannulle

Liemi

  • 2 1/2 l vettä
  • 1 1/3 dl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • 3-4 valkopippuria
  • 1/2 laakerinlehti
  • 3-4 persiljanoksaa

Juuresmuhennos

  • 4 keskisuurta perunaa
  • 1/2 lanttu
  • 1/2 juuriselleri
  • 2 porkkanaa
  • 1 dl lihalientä
  • 25 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Vihreä kastike

  • 4 dl persiljaa karkeasti hienonnettuna
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 25 g voita

Valmistusohje

1. Suolattu turska: keitä liemeksi vesi, suola, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja persilja. Anna liemen jäähtyä ja pane kylmenemään. Laita turskafileet kylmään liemeen ja pidä jääkaapissa 1 1/2 vuorokautta.

2. Juuresmuhennos: Keitä perunat ja juurekset. Kaada keitinvesi pois ja survo juurekset. Sekoita muussiin lihaliemi, voi, suola ja pippuria myllystä.

3. Kastike: Kiehauta vesi, johon olet lisännyt hieman suolaa. Kaada sekaan persiljasilppu ja kiehauta uudelleen. Kaada sekoittimeen ja miksaa voin kera. Mausta ja pidä lämpimänä.

4. Uunissa paistettu turska: Lämmitä uuni 100 asteeseen. Voitele uunipannu oliiviöljyllä ja lado fileet pannulle. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa