Paahdetut juurekset ja couscous
Couscous on hyvää ja valmistuu hetkessä. Sen kanssa maistuvat uunissa paahdetut vihannekset, jotka suikaloidaan kypsymisen nopeuttamiseksi. Tarjoa vaikkapa leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 perunaa
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 100 g juuriselleriä
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Couscous
- 5 dl kasvislientä
- 350 g couscous-suurimoita
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- 4 kevätsipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko perunat. Kuori porkkanat, palsternakat ja juuriselleri ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi. Kuullota perunat ja juurekset. Sekoita ja kypsennä uunissa vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kiehauta kasvisliemi ja kaada se couscous-suurimoiden päälle. Anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Lisää suurimoiden joukkoon voi ja sekoita haarukalla ilmavaksi.
3. Puhdista kevätsipulit. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Hauduta kevätsipuleita 4-5 minuuttia. Tarjoa juuresten ja couscousin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka