Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdetut juurekset ja couscous

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Couscous on hyvää ja valmistuu hetkessä. Sen kanssa maistuvat uunissa paahdetut vihannekset, jotka suikaloidaan kypsymisen nopeuttamiseksi. Tarjoa vaikkapa leivän kera.

4 annosta

  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 100 g juuriselleriä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Couscous

  • 5 dl kasvislientä
  • 350 g couscous-suurimoita
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • 4 kevätsipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko perunat. Kuori porkkanat, palsternakat ja juuriselleri ja leikkaa ne reiluiksi suikaleiksi. Kuullota perunat ja juurekset. Sekoita ja kypsennä uunissa vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kiehauta kasvisliemi ja kaada se couscous-suurimoiden päälle. Anna turvota kannen alla 5 minuuttia. Lisää suurimoiden joukkoon voi ja sekoita haarukalla ilmavaksi.

3. Puhdista kevätsipulit. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Hauduta kevätsipuleita 4-5 minuuttia. Tarjoa juuresten ja couscousin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Couscous