Kalapullia unelmien kastikkeessa
Jos sinulla on purkki kalapullia ruokakaapissa, valmistat niistä nopeasti arkipäivällisen. Tarjoile mielellään hienonnettujen, kovaksi keitettyjen kananmunien kera.
Neljälle
- 4 annosta kalapullia, pakastettuja tai purkitettuja
- 1 keltasipuli
- ½ dl punaviinietikkaa
- 2 dl paksua kermaa
- 75 g voita tai margariinia, huoneenlämpöistä
- suolaa ja pippuria
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 4 annosta keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja laita kattilaan. Kaada päälle viinietikka ja keitä hiljalleen kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.
2. Keitä samalla kerma toisessa kattilassa kunnes se paksuuntuu hieman, lisää kerma sitten sipulikattilaan.
3. Ota kattila liedeltä, lisää lämmin voi. Mausta. Lisää persilja.
4. Kuumenna kalapullat kiehuvassa, kevyesti suolatussa vedessä tai omassa liemessään, kaada vesi tai liemi pois.
5. Asettele kalapullat lämpimälle tarjoiluvadille, kaada kastike päälle. Tarjoile keitetyn riisin kera, johon olet sekoittanut hienonnetun paprikan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka