Kala-äyriäisvuoka

Kalalaatikko on muuntunut raikkaaksi ja jännittäväksi ruokalajiksi, varsinkin herkullisen äyriäissekoituksen avulla.

Neljälle

  • 300 g keitettyä kalafileetä
  • 1 pakkaus äyriäissekoitusta
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 2 munaa
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • ranskankermaa
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kalafilee pienemmiksi paloiksi. Voitele uunivuoka. Laita keitetty riisi vuoan pohjalle ja kalapalat päälle. Vatkaa munat, sekoita maito niihin, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito kalapalojen päälle.

2. Ripottele päälle korppujauho, tipauta pinnalle muutama voinokare ja pane vuoka uuniin. Paista uunin alatasolla 40 minuuttia. Lisää äyriäiset vuoan pinnalle ja paista vielä 15-20 minuuttia.

3. Lämmitä ranskankerma ja sekoita siihen sitruunankuoriraaste. Tarjoile kalavuoan ohessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.