Kalkkunaa kaakaokastikkeessa
Tarjoile kalkkunan kera erilaista kastiketta. Resepti tulee Meksikosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 paistettu kalkkuna
Mole
- 14 kuivattua anchochiliä (tai muuta chiliä)
- 1 l kanalientä
- 2 ½ dl hienonnettua keltasipulia
- 3 tomaattia
- 1 dl rusinoita
- 2+2 rkl seesaminsiemeniä
- ½ dl korppujauhoja
- 10 valkosipulinkynttä
- ½ tl jauhettua kanelia
- ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
- ½ tl jauhettua korianteria
- ½ tl jauhettua anista
- 1 tl mustapippuria
- 6 rkl suolatonta voita
- 75 g kaakaota
Valmistusohje
1. Hienonna keltasipuli. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Puhdista chilit juoksevan, kylmän veden alla ja hienonna.
2. Mole: Kaada ½ litraa kuumaa lientä chilin päälle. Anna seistä 30 minuuttia. Nosta chilit liemestä, laita tehosekoittimeen ja sekoita, lisää hieman liotuslientä. Lisää sipuli, valkosipuli, tomaatti, rusinat, korppujauhot ja 2 rkl seesaminsiemeniä. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos kattilaan. Mausta kanelilla, neilikalla, korianterilla, aniksella, suolalla ja mustapippurilla. Sulata 2 rkl voita ja lisää seokseen. Kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita kaakaojauhe kylmään vesitilkkaan. Lisää kastikkeeseen, lisää loput liemestä ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.
3. Irrota lihat kalkkunasta ja leikkaa pieniksi paloiksi. Ruskista palat lopussa voista. Kaada päälle lämmin mole. Ripottele päälle 2 rkl seesaminsiemeniä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa