Kalkkunaa kaakaokastikkeessa

Tarjoile kalkkunan kera erilaista kastiketta. Resepti tulee Meksikosta.

Kahdeksalle

  • 1 paistettu kalkkuna

Mole

  • 14 kuivattua anchochiliä (tai muuta chiliä)
  • 1 l kanalientä
  • 2 ½ dl hienonnettua keltasipulia
  • 3 tomaattia
  • 1 dl rusinoita
  • 2+2 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ dl korppujauhoja
  • 10 valkosipulinkynttä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua anista
  • 1 tl mustapippuria
  • 6 rkl suolatonta voita
  • 75 g kaakaota

Valmistusohje

1. Hienonna keltasipuli. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Puhdista chilit juoksevan, kylmän veden alla ja hienonna.

2. Mole: Kaada ½ litraa kuumaa lientä chilin päälle. Anna seistä 30 minuuttia. Nosta chilit liemestä, laita tehosekoittimeen ja sekoita, lisää hieman liotuslientä. Lisää sipuli, valkosipuli, tomaatti, rusinat, korppujauhot ja 2 rkl seesaminsiemeniä. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos kattilaan. Mausta kanelilla, neilikalla, korianterilla, aniksella, suolalla ja mustapippurilla. Sulata 2 rkl voita ja lisää seokseen. Kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita kaakaojauhe kylmään vesitilkkaan. Lisää kastikkeeseen, lisää loput liemestä ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

3. Irrota lihat kalkkunasta ja leikkaa pieniksi paloiksi. Ruskista palat lopussa voista. Kaada päälle lämmin mole. Ripottele päälle 2 rkl seesaminsiemeniä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.