Broileri-kinkku-paprikakeitto
Kuuma keitto on aina tervetullut vaihtoehto. Lisänä maistuu tuore leipä. Jos tarjoat keiton pääruokana, ohjeesta riittää neljälle. Alkuruoaksi tarjottuna keitosta riittää kuudelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 200 g broilerinfileetä
- 1 litra kanalientä
- 1 sipuli
- 1 tl kurkumaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 100 g keittokinkkua
- ½ punainen paprika
- ½ dl kermaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Keitä broilerifileetä kanaliemessä 8-10 minuuttia. Siivilöi ja säästä liemi. Hienonna kinkku ja broilerifilee ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota paprikakuutioita hetki.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa keittopadassa, mausta kurkumalla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot, sekoita ja lisää kuuma keitinliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi keitto.
3. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Lisää kinkku, broilerinliha ja paprika.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku