24.9.2014. Kahvia voi käyttää myös ruoanlaitossa! Kokeile Pekka Terävän reseptiä.
Ainekset
- 250 g valmista hummerilientä (Puljonki/Knorr)
- 250 g valmista simpukkalientä (Puljonki/Knorr)
- 250 g vasikkaliemi kirkas
- 100 g Nespresson kahvi
- 25 g Curry laadukas
- 50 g Kerma
- 50 g voita
- 1 rasia ruusukaalia
- 12 kpl kampasimpukkaa
- 1 kpl omena
- Suola, mustapippuri, sitruuna ja timjami
Valmistusohje
1. Laita kaikki liemet kattilaan ja keitä, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Siivilöi kastike ja tarkista maku. Lisää lopuksi kerma, voi ja kahvi. Pidä lämpimänä.
2. Putsaa ruusukaalit ja irrota lehdet. Ryöppää nopeasti voi-suolavedessä. Pidä lämpimänä.
3. Putsaa kampasimpukat ja irrota mahdollinen kuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita kuumaan pannuun jossa öljy. Paista pannulla nopeasti.
4. Kuori omena ja leikkaa ohuita siivuja ja tarjoile yhdessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku