Ennen vanhaan etevät keittäjät kastoivat krustadirautoja porisevaan öljyyn ennen hienoja päivällisiä. Nykyään krustadeja saa onneksi valmiina kaupasta.

12 kpl

  • 12 krustadivuokaa
  • 300 g kampelafileetä
  • 1 dl vettä
  • ½ kalaliemikuutio
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa

Kastike

  • 1 rkl margariinia
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • lientä keittämisestä
  • 2-3 rkl ranskankermaa
  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 prk kokonaisia herkkusieniä, n. 200 g

Valmistusohje

1. Jaa fileet 12 pienempään palaan. Suolaa, kääri ne rullalle ja kiinnitä hammastikuilla. Laita ne tiiviisti matalaan pataan.

2. Kuumenna vesi ja viini kiehuvaksi, murusta mukaan liemikuutio ja kaada liemi kalojen päälle. Hauduta kalat kypsiksi muutama minuutti. Nosta ne padasta ja valuta.

3. Paista margariini ja jauhot, lisää siivilöityä lientä ja keitä 5 minuuttia. Vatkaa mukaan ranskankerma ja mausta.

4. Ruskista sienet kevyesti. Jaa kalat, katkaravut ja sienet krustadeihin, lusikoi päälle kastiketta. Koristele tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat