MasterChef Suomi: Canh Chua, Then resepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kokattiin raaka-aineista läheltä ja kaukaa.
Ainekset
- 3OO g katkarapuja (kuorellisia)
- 1,5 sitruunaruohoa
- 4 kpl valkosipulikynttä
- 100 g ananasta
- 100 g tomaattia
- 2 rkl miriniä
- 20 g bonitoa (katsuoboshi)
- 5 dl vettä
- 30 kevätsipulia
- Keitettyä riisiä
- Hienoa merisuolaa
Valmistusohje
Kuori katkaravusta kuoret ja ota kuoret talteen. Laita kuoritut ravut kulhoon. Laita kuoret kastikekattilaan ja lisää vettä, miriniä ja bonitoa. Keitä ja redusoi kunnes jäljellä puolet.
Pilko valmiiksi valkosipuli, sitruunaruoho, ananas ja tomaatti. Kuullota kattilassa öljyssä valkosipulia ja sitruunaruohoa. Lisää kastikekattilassa redusoitu liemi ja kiehauta. Lisää ananas ja kiehauta. Lisää tomaatit ja kiehauta. Lisää katkaravut ja ota kattila pois lieden päältä. Lisää kevätsipuli. Mausta suolalla. Tarjoile keitto riisin kanssa. Nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka