Kampela-lohikierteet

Mustaeväkampela on herkku, joka ei kestä pitkää keittämistä. Ellet halua itse keittää kalalientä, kaupasta saat erinomaista kalafondia.

Neljälle

  • 2 mustaeväkampelaa

Kalaliemi

  • selkäruodot, evät, päät
  • muutama persiljanoksa
  • 1 maustemitta timjamia
  • 4 kokonaista valkopippuria
  • suolaa

Täyte

  • 1 pkt pakastepinaattia
  • 1 rkl voita
  • muskottia
  • 8 ohutta lohiviipaletta
  • 3 dl valkoviiniä
  • suolaa

Kastike

  • 2,5 rkl voita
  • 2,5 rkl vehnäjauhoa
  • keitinliemiviini
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl kalalientä
  • 2 tl tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Fileoi kampelat. Laita selkäruodot, päät ja evät kattilaan, kaada vettä päälle, niin että ne juuri peittyvät ja lisää muut kalaliemen ainekset. Keitä 20 minuuttia, siivilöi ja keitä kokoon, niin että jäljellä on 1 dl.

2. Sulata pinaatinlehdet, sekoita voi ja hippunen muskottiraastetta joukkoon ja valuta siivilässä.

3. Levitä kampelafileet työalustalle, suolaa kevyesti ja laita hiukan pinaattia sekä yksi lohisiivu kullekin fileelle. Kääri rullalle pääpuolelta lähtien. Nosta rullat pystyyn ja sido talouslangalla.

4. Kiehauta viini matalassa kattilassa, pane kalarullat pystyyn viiniliemeen ja keitä ne kypsiksi, noin 5 minuuttia. Nosta liemestä ja pidä lämpiminä.

5. Keitä viiniä kokoon puoleen määrästä. Kuullota kasarissa voi ja jauho, kaada joukkoon viini ja kerma sekä sen verran kalalientä kuin tarvitaan sopivanpaksuiseen kastikkeeseen, sekoita. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta vielä 10 minuuttia ja kaada kalakierteiden päälle. Tarjoile riisin tai perunalumen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!