Mustaeväkampela black and white

Tryffeli tekee mustaeväkampelasta kuninkaallista ruokaa.

5-6 hengelle

  • 4 isoa mustaeväkampelaa,
  • nahka poistettuna
  • 5-6 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 pieni sipuli
  • muutama persiljanoksa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 1,5 rkl voita
  • 3 dl kuohukermaa
  • (worcester-kastiketta)
  • pilkottua tryffeliä tai korviketta
  • suolaa

Valmistusohje

1. Keitä kokoon kermaa puoleen määrästään. Siirrä sivuun.

2. Kiehauta kattilassa viini, sipuli, persilja ja pippurit, laita yksi kala kerrallaan liemeen kiehumaan. Keitä sitä hiljaa 5 minuuttia.

3. Nosta kala varovasti kokonaisena liemestä, ja keitä seuraavat kalat samoin yksitellen. Fileoi kelat varovasti esimerkiksi paistinlastalla. Aseta ne vadille.

4. Siivilöi liemi ja keitä kokoon 1,5 desilitraksi. Vaivaa voi ja jauho yhteen ja suurusta seoksella kalaliemi. Lisää kokoonkeitetty kerma, mausta. Kuumenna ja levitä kastike kalafileiden päälle.

5. Koristele tryffelillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!