Kampelaa remoulade-kastikkeessa
Tässä reseptissä kala marinoidaan, paneroidaan ja paistetaan. Hyviä lisukkeita ovat keitetyt perunat ja remoulade-kastike.
4 annosta
- 600 g kampelaa
Marinadi
- 2 rkl sitruunamehua
- pari tippaa Worchestershire-kastiketta
Panerointi
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 2 dl korppujauhoja
- suolaa ja pippuria
Remoulade-kastike
- 1 rkl hienonnettua pikkelssiä
- 4 dl majoneesia
- ½ rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettuja kapriksia
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 tl anjovislientä
Tarjoiluun
- 4 tillinoksaa
- 4 sitruunaviipaletta
Valmistusohje
1. Remoulade-kastike: Hienonna pikkelssi. Sekoita majoneesi, hienonnettu tilli ja kaprikset, rakuuna ja anjovisliemi. Lisää pikkelssi ja pane kastike hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
2. Marinadi: Sekoita sitruunamehu ja Worchestershire-kastike. Marinoi kalaa noin puoli tuntia.
3. Kala: Paneroi kala kahteen kertaan vehnäjauhoissa, vatkatuissa munissa ja korppujauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa. Koristele annokset sitruunaviipaleella ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"