Modernisoitu tartarkastike
Alkuperäisessä sauce à la Tartaressa on pelkästään majoneesia, ruohosipulia ja keltasipulia. Tässä reseptissä käytämme enemmän mausteita, joten kastikkeessa on myös enemmän makua. Tarjoile kala- äyriäis- ja kasvisruokien kera.
Neljälle
- 1 dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 rkl kurkkurelissiä
- 1 tl dijonsinappia
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 1 tl hienonnettua keltasipulia
- 1 tl kapriksia
- 1 tl hienonnettua persiljaa
- 1 tl hienonnettua tilliä
- ½ tl kidesokeria
- 1 maustemitta cayennepippuria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Tartarkastike: Sekoita kermaviili, majoneesi, valkoviinietikka, kurkkurelissi ja dijonsinappi. Purista sitruunasta mehu ja lisää seokseen.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna kaprikset, persilja ja tilli. Lisää kastikkeeseen ja sekoita hyvin.
3. Mausta sokerilla, cayennepippurilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"