Kana-äyriäis-mustekalapaella
Tässä paellassa on kanaa, äyriäisiä ja mustekalaa. Ruokalajia on toki hauska tehdä aidossa paellapannussa, mutta kyllä paella syntyy tavallisessa paistokasarissakin, puhumattakaan wokkipannusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 6 palaa broileria luineen
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 paketti pakastettua calamare-mustekalaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 200 g tulista makkaraa
- 8 dl kanalientä
- 1 g sahramia (2 pakettia)
- suolaa ja mustapippuria
- 4 dl pitkäjyväistä riisiä
- 12 jättikatkarapua
- 20 sinisimpukkaa kuorineen
- 250 g pakasteherneitä
Valmistusohje
1. Sulata calamare-mustekalat. Huuhtele ja perkaa ne ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Ota tomaatit purkista ja pieni ne, lientä ei käytetä. Leikkaa makkara lanteiksi.
2. Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa. Pane kanapalat pannulle ja paista niitä ympäriinsä. Lisää makkarat, mustekalat sekä sipulisilput. Paista sekoittaen 5-6 minuuttia, kunnes mustekalat muuttuvat valkoiseksi.
3. Lisää tomaatit, kanaliemi ja sahrami. Mausta mustapippurilla myllystä ja vajaalla teelusikallisella suolaa. Alenna lämpöä ja anna paellan porista hiljaa 12 minuuttia. Lisää joukkoon riisit ja keitä edelleen 10 minuuttia. Lisää katkaravut ja simpukat ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Kun keittoaikaa on 5 minuuttia jäljellä, lisää herneet. Tarjoile suoraan valmistusastiasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä