Kana-tortillakeitto
Saran ruokaisaan kanakeittoon leikataan ohuita tikkuja tortillaletuista. Kokeile mausteista reseptiä!
Neljälle
- 1 1/2 l kanalientä
- 1/2tl inkivääriä, raastettuna
- 1 limen mehu
- 1 dl moniviljariisiä
- 1 kpl tortillalettuja, ohuiksi tikuiksi leikattuna
- 1 rkl öljyä ripaus
- paprikajauhetta
- 2 kananrintapalaa grillattuna, kuutioituna
- 1 avocado, kuutioituna
- 1 nippu korianteria
- 1 kevätsipuli, silputtuna
- 1 1/2 dl edam-juustoraastetta (Arla)
Valmistusohje
Kaada kattilaan kanaliemi, inkivääri, limen mehu ja monivilja riisi. Anna aineiden keittyä noin 15 minuuttia.
Sillä välin laita ohuiksi leikatut tortillatikut leivinpaperoidulle pellile. Lorauta tikkujen päälle hieman öljyä ja ripaus paprikajauhetta.
Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Lopuksi kokoa keitto; laita kanakuutioita keittokulhon pohjalle, seuraavaksi avocado kuutiot ja silputtu kevätsipuli.
Kaada kuuma keittoliemi kulhoon ja koristele tortillatikuilla, koranterin lehdillä ja juustoraasteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi