Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanaa currykastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ennenaikaan keitettiin kokonainen iso kana ja tarjoiltiin se currykastikkeen kanssa. Enää ei isoja kanoja juuri kaupoissa näy, mutta samanmakuisen ruoan saa aikaan myös broilerista, lisäksi nopeammin. Keitetty riisi sopii lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 1 iso broileri (1 ½ kg)
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • ½ purjo
  • 1 persiljanoksa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 1 1/4 l (noin) vettä

Currykastike

  • ½ sipulia
  • ½ omena
  • 1 rkl currya
  • 25 g voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 7 dl keitinlientä
  • (mahdollisesti suolaa)

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Laita broileri tilavaan kattilaan, peitä kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada vesi pois ja huuhtele sekä kattila että broileri huolella. Silppua sipuli, kuori ja kuutioi porkkana, selleri ja purjo.

2. Keitä broilerin kanssa uusi vesi, kuori vaahto kunnolla ja lisää sipuli, selleri, porkkana ja purjo. Lisää myös persilja, valkopippuri ja laakerinlehti. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes liha irtoaa helposti luista, se vie noin 3/4 - 1 tunnin. Keitä riisi. Ota broileri liemestä, vedä nahka irti ja leikkaa liha annospaloiksi. Pidä lämpimänä.

3. Kastike: Siivilöi keitinliemi ja säästä 7 dl. Kuutioi sipuli ja omena pieneksi. Kuullota niitä yhdessä voissa keskilämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää jauho sekoittaen. Nosta takaisin levylle ja kaada joukkoon lientä vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta broilerinpalat takaisin kastikkeeseen, kuumenna ja tarjoile riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kanacurry