Kanaa currykastikkeessa
Ennenaikaan keitettiin kokonainen iso kana ja tarjoiltiin se currykastikkeen kanssa. Enää ei isoja kanoja juuri kaupoissa näy, mutta samanmakuisen ruoan saa aikaan myös broilerista, lisäksi nopeammin. Keitetty riisi sopii lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso broileri (1 ½ kg)
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 20 g juuriselleriä
- ½ purjo
- 1 persiljanoksa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 pieni laakerinlehti
- 1 1/4 l (noin) vettä
Currykastike
- ½ sipulia
- ½ omena
- 1 rkl currya
- 25 g voita
- 2 ½ rkl vehnäjauhoa
- 7 dl keitinlientä
- (mahdollisesti suolaa)
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Laita broileri tilavaan kattilaan, peitä kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada vesi pois ja huuhtele sekä kattila että broileri huolella. Silppua sipuli, kuori ja kuutioi porkkana, selleri ja purjo.
2. Keitä broilerin kanssa uusi vesi, kuori vaahto kunnolla ja lisää sipuli, selleri, porkkana ja purjo. Lisää myös persilja, valkopippuri ja laakerinlehti. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes liha irtoaa helposti luista, se vie noin 3/4 - 1 tunnin. Keitä riisi. Ota broileri liemestä, vedä nahka irti ja leikkaa liha annospaloiksi. Pidä lämpimänä.
3. Kastike: Siivilöi keitinliemi ja säästä 7 dl. Kuutioi sipuli ja omena pieneksi. Kuullota niitä yhdessä voissa keskilämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää jauho sekoittaen. Nosta takaisin levylle ja kaada joukkoon lientä vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta broilerinpalat takaisin kastikkeeseen, kuumenna ja tarjoile riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka