Kanaa kurpitsan ja gorgonzolajuuston kera

Kana ja kurpitsa saattavat kuulostaa hiukan oudolta parilta, mutta ne täydentävät toisiaan erinomaisesti.

4 hengelle

  • 4 x 170g kananrintapalaa - luuttomina, ohuina ja nahattomina
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
  • 1/2 kuppia valkoviiniä
  • 1 rosmariininoksa
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Kastike

  • 2 kuppia myskikurpitsaa, kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioina
  • 80g gorgonzolajuustoa
  • 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
  • 1 kuppi kasvislientä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Tämä yksikertainen ateria ihanaisen, haisevaisen, itkeväisen gongonzola-juuston kanssa ihastuttaa juhlavieraat ikihyviksi.

- Tee ensin pehmeä soffritto-pohja: lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmeitä.

- Lisää rosmariininoksa ja ohuet kananrintapalat pannulle.

- Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kananpaloja muutaman minuutin ajan molemmin puolin, kunnes ne ovat kokonaan paistuneita ja alkavat saada ruskeaa väriä.

- Lisää lopuksi valkoviini.

Kastike:

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kasvisliemi, suola ja pippuri ja anna hautua.

- Sekoita gorgonzola kunnes se on kokonaan sulanut kastikkeeseen.

- Laita kananrinnat lautaselle ja kaada kastike niiden päälle.

- Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.