Kanaa kurpitsan ja gorgonzolajuuston kera
Kana ja kurpitsa saattavat kuulostaa hiukan oudolta parilta, mutta ne täydentävät toisiaan erinomaisesti.
4 hengelle
- 4 x 170g kananrintapalaa - luuttomina, ohuina ja nahattomina
- 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
- 1/2 kuppia valkoviiniä
- 1 rosmariininoksa
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Kastike
- 2 kuppia myskikurpitsaa, kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioina
- 80g gorgonzolajuustoa
- 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
- 1 kuppi kasvislientä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Tämä yksikertainen ateria ihanaisen, haisevaisen, itkeväisen gongonzola-juuston kanssa ihastuttaa juhlavieraat ikihyviksi.
- Tee ensin pehmeä soffritto-pohja: lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää rosmariininoksa ja ohuet kananrintapalat pannulle.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kananpaloja muutaman minuutin ajan molemmin puolin, kunnes ne ovat kokonaan paistuneita ja alkavat saada ruskeaa väriä.
- Lisää lopuksi valkoviini.
Kastike:
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kasvisliemi, suola ja pippuri ja anna hautua.
- Sekoita gorgonzola kunnes se on kokonaan sulanut kastikkeeseen.
- Laita kananrinnat lautaselle ja kaada kastike niiden päälle.
- Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka