Kanaa kurpitsan ja gorgonzolajuuston kera
Kana ja kurpitsa saattavat kuulostaa hiukan oudolta parilta, mutta ne täydentävät toisiaan erinomaisesti.
4 hengelle
- 4 x 170g kananrintapalaa - luuttomina, ohuina ja nahattomina
- 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
- 1/2 kuppia valkoviiniä
- 1 rosmariininoksa
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Kastike
- 2 kuppia myskikurpitsaa, kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioina
- 80g gorgonzolajuustoa
- 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1 pieni hopeasipuli, pilkottuna
- 1 kuppi kasvislientä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Tämä yksikertainen ateria ihanaisen, haisevaisen, itkeväisen gongonzola-juuston kanssa ihastuttaa juhlavieraat ikihyviksi.
- Tee ensin pehmeä soffritto-pohja: lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan tai kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää rosmariininoksa ja ohuet kananrintapalat pannulle.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kananpaloja muutaman minuutin ajan molemmin puolin, kunnes ne ovat kokonaan paistuneita ja alkavat saada ruskeaa väriä.
- Lisää lopuksi valkoviini.
Kastike:
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa ja paista sipuleita minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää kasvisliemi, suola ja pippuri ja anna hautua.
- Sekoita gorgonzola kunnes se on kokonaan sulanut kastikkeeseen.
- Laita kananrinnat lautaselle ja kaada kastike niiden päälle.
- Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku