Pavut, multaista aromia henkivä salvia ja voimakas rosmariini antavat siihen oivan mahdollisuuden, sillä ne taikovat ateriasta maukkaan ja täyttävän. Toscanalaiset rakastavat papujaan.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista valkosipulia, sipulia, porkkanoita, selleriä ja pancettaa viiden minuutin ajan. Lisää tuore salvia ja rosmariini ja anna oliiviöljyn imeä yrttien maut.
- Lisää pavut ja paista muutaman minuutin ajan. Muussaa haarukan toisella puolella 1/4 pavuista ja lisää kupillinen vettä.
- Riko keittämätön spaghetti käsin kolmeen osaan ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita minuutin ajan.
- Lisää jäljelle jäänyt vesi ja kiehauta. Keitä viidentoista minuutin ajan ja annan veden hautua, kunnes se paksuuntuu.
- Annan hautua levyn ulkopuolella 10 minuutin ajan. Lisää vastaraastettu parmesaani ja viimeistele lumous pirskottamalla sen päälle neitsytoliiviöljyä.
Tarjoile lämpimänä.