Mieto intialainen kana
Tämä intialainen kanaruoka valmistetaan aivan erityisellä tavalla. Kun ruokaöljy on kiehunut muutaman minuutin, se nousee pintaan. Öljyn voi silloin kuoria pois ruoan maun kärsimättä. Tarjoa miedolta maistuva ruoka keitetyn riisin, pastan tai leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl punaista chiliä
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua mustaa juustokuminaa
- 1 hienonnettu kanelitanko
- 1 tl suolaa
- 3½ dl vettä
- 3 rkl ruokaöljyä
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kanafileet noin 2 sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipuli. Pane kananlihat, sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, juustokumina, kaneli, suola ja vesi kattilaan ja anna kiehua 10 minuutin ajan.
2. Lisää öljy ja anna kiehua hiljalleen, kunnes öljy nousee pintaan ja erottuu mausteistaan. Kuori sitten pois mahdollisimman paljon öljyä.
3. Lisää kerma ja keitä vielä viisi minuuttia. Varmista, että kana on läpikotaisin kypsää. Tarjoa riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa