Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mieto intialainen kana

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä intialainen kanaruoka valmistetaan aivan erityisellä tavalla. Kun ruokaöljy on kiehunut muutaman minuutin, se nousee pintaan. Öljyn voi silloin kuoria pois ruoan maun kärsimättä. Tarjoa miedolta maistuva ruoka keitetyn riisin, pastan tai leivän kera.

4 annosta

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl punaista chiliä
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl jauhettua mustaa juustokuminaa
  • 1 hienonnettu kanelitanko
  • 1 tl suolaa
  • 3½ dl vettä
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kanafileet noin 2 sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipuli. Pane kananlihat, sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, juustokumina, kaneli, suola ja vesi kattilaan ja anna kiehua 10 minuutin ajan.

2. Lisää öljy ja anna kiehua hiljalleen, kunnes öljy nousee pintaan ja erottuu mausteistaan. Kuori sitten pois mahdollisimman paljon öljyä.

3. Lisää kerma ja keitä vielä viisi minuuttia. Varmista, että kana on läpikotaisin kypsää. Tarjoa riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee