Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanafileetä rapean salaatin ja krutonkien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile tämä herkullinen salaatti mehukkaan kanafileen kera. Ruokalaji sopii hyvin lounaaksi, iltapalaksi tai illalliseksi.

Neljälle

  • 4 kanafileetä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 250 g rapeaa salaattia
  • 2 tomaattia
  • ½ punasipuli
  • 1 dl mustia oliiveja

Leipäkrutongit

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Kastike

  • ½ dl majoneesia
  • ¾ dl kermaviiliä
  • 2 tl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna tilli, persilja ja rakuuna sekä ruohosipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili ja yrtit. Kuori ja purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

2. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Valuta talouspaperilla.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paneroi kanafilee jauhoissa ja ruskista nopeasti voissa. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Paista valmiiksi uunissa 10 minuuttia, sisälämpötilan tulee olla n. 72 astetta. Kääri alumiinifolioon tarjoiluun asti, jolloin viipaloit fileen.

4. Lohko tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Asettele salaattia neljälle lautaselle, laita päälle sipulirenkaita, tomaattilohkoja ja mustia oliiveja. Aseta kanaviipaleita lautasille ja lusikoi kastike päälle. Tarjoile heti, ripottele päälle leipäkrutonkeja.

Tuoreimmat aiheesta

Kanafilee