Porsaanfileetä pekoniuuniperunoiden kera

Pekoniuuniperunat vaativat hieman näpertelyä, mutta porsaanfilee on nopea valmistaa.

Neljälle

  • 600 g porsaanfileetä
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 250 g vihreitä papuja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 prk salsaa tai tacokastiketta
  • voita tai öljyä paistamiseen

Uuniperunat

  • 4 uuniperunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua keltasipulia
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 4 viipaletta pekonia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Keitä perunat lähes pehmeiksi. Halkaise perunat, koverra ne ja laita kuoripuolikkaat uuninkestävään vuokaan. Kuori ja hienonna sipuli. Muusaa perunasisus kulhoon, lisää ranskankerma, sipuli ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä perunakuoret seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa n. 20 minuuttia.

2. Leikkaa porsaanfileestä jänteet ja rasva. Viipaloi filee, mausta suolalla ja pippurilla. Paista viipaleet ja pidä lämpimänä. Kuutioi paprikat hienosti ja paista. Keitä papuja hetki ja paista myös ne. Kuumenna tacokastike tai salsa.

3. Paista pekonit, leikkaa ne kahtia ja koristele perunat pekonisuikaleilla. Laita kastiketta lautasille peiliksi ja asettele päälle porsaanfileetä. Lisää paprikapaistos, koristele pavuilla ja tarjoile perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.