Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalaa paprikakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisohjeessa käytetään miekkakalaa. Jos miekkakalaa ei ole saatavilla, voit valmistaa ruoan mistä tahansa kiinteälihaisesta kalasta.

4 annosta

  • 500 g kalafileitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • suolaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • ½ punasipuli
  • 100g sokeriherneitä
  • ½ punainen paprika
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 1 kg keitettyjä perunoita
  • ½ purjo
  • 2 rkl sulatettua voita

Kastike

  • 1 punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 1 salottisipuli
  • 6 dl kanalientä
  • ½ dl kermaa
  • 2 rkl Maizenaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi keitetyt perunat. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Pane purjosuikaleita ja perunaviipaleita kerroksittain voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Voitele voisulalla ja paista 15 minuuttia.

2. Kastike: Halkaise yksi punainen ja puolikas keltainen paprika ja poista siemenet. Soseuta paprikat ja salottisipuli, lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada joukkoon kalaliemi ja keitä hetki. Siivilöi kastike ja keitä, kunnes koostumus on sopivan sakea. Sekoita Maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike.

3. Sekoita öljy ja puristettu valkosipulinkynsi ja voitele kalafileet seoksella. Paista fileet ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi puolikas punainen paprika ja halkaise kirsikkatomaatit. Keitä paprika- ja sipulisuikaleita hetki. Kuullota kirsikkatomaatit, sipuli- ja paprikasuikaleet sekä sokeriherneet nopeasti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa perunapaistos annoksiksi neljälle lautaselle. Asettele lautasille kalafileet ja kasvissekoitus. Tarjoa kastike omasta kulhostaan.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee