Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreä gratiini pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nopeaa tarjoiltavaa arkena.

Neljälle

  • 3-4 isoa porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 2 palsternakkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • 2 pkt pekonia, à 140 g
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Raasta kaikki vihannekset karkeasti monitoimikoneessa. Sekoita ne kulhossa suolan, pippurin ja juustoraasteen kera. Kaada kevyesti voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle paprikajauhetta.

2. Paista kypsäksi uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia. Hienonna sillä aikaa pekoni ja paista rapeaksi. Laitaa pekonit gratiinin päälle kun otat vuoan uunista, ripottele päälle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihagratiini