Vihreä gratiini pekonilla

Nopeaa tarjoiltavaa arkena.

Neljälle

  • 3-4 isoa porkkanaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 2 palsternakkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • 2 pkt pekonia, à 140 g
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Raasta kaikki vihannekset karkeasti monitoimikoneessa. Sekoita ne kulhossa suolan, pippurin ja juustoraasteen kera. Kaada kevyesti voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle paprikajauhetta.

2. Paista kypsäksi uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia. Hienonna sillä aikaa pekoni ja paista rapeaksi. Laitaa pekonit gratiinin päälle kun otat vuoan uunista, ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.