Kanaa sieni-pähkinäpeitteellä
Mureita kanafileitä kevyen rapean peitteen alla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 kanan rintafileetä
- paprikajauhetta
- 3 rkl voisulaa
- 2 tl soijaa
- 400 g herkkusieniä, hienonnettuina
- 1 dl hasselpähkinöitä, hienonnettuina
- 3 salottisipulia, hienonnettuina
- 2 tl rakuunaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta kanat suolalla, pippurilla ja paprikalla, laita uunivuokaan. Sekoita voisula ja soija, penslaa kanat seoksella. Ripottele päälle rakuunaa ja paista uunissa n. 35-40 minuuttia.
2. Paista sieniä ja sipulia nokareessa voita kunnes kaikki neste on haihtunut. Kääntele mukaan pähkinät.
3. Ota kanavuoka uunista kun liha on lähes kypsää. Levitä sieniseos kanoille ja paista kypsäksi uunissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku