Anjovismunakas
Tätä paremmaksi ei munakas juuri voi tulla. Anjovis, tomaatit ja rapeaksi gratinoitu juusto takaavat sen. Hyvä lounas- tai iltaruoka näkkileivän ja kylmän oluen kera.
Kahdelle-kolmelle
- 4 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 1 rasia anjovisfileitä
- 2 tomaattia viipaleina
- murustettua oreganoa
- juustoraastetta
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa jauhot, maito ja munat sileäksi taikinaksi, suolaa.
2. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai pannulle ja paista, kunnes se alkaa jähmettyä, n. 10 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista, laita päälle tomaatit ja anjovikset, ripottele päälle juusto ja oregano ja kypsennä valmiiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka