Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananpoika Quino

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maija Silvennoisen kananpoika saa seurakseen pääasiallisesti Boliviassa kasvatettavaa Quinoa. Annoksesta saa voimaa ja vitaalisuutta kevääseen ja sen voi ottaa vaikka evääksi töihin.

Ainekset

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 3 rkl limettimehua
  • 0,5 l parsakaalin nuppuja
  • 8 pientä kokonaista maissia tai 200 g pakastemaissia
  • 4 rkl parmesaaniraastetta
  • 4 broilerinrintafileetä
  • suolaa
  • chilijauhetta
  • 4 rkl sitruunanmehua

Valmistusohje

Quino on gluteeniton siemenkasvi, joka ei kuulu viljakasvien heimoon. Sitä kasvatetaan pääasiallisesti Boliviassa.Inkat kutsuvat quinoa voimaravinnoksi, koska sillä on korkea ravitsemuksellinen arvo. Viljoihin verrattuna se sisältää enemmän valkuaista, rasvaa, mineraaleja ja vitamiineja.

Siemenet ovat helposti sulavia ja vatsalle keveää ruokaa. Quinoan maku on pähkinäinen ja se sopii erinomaisesti kuntoilijan ruokavalioon riisin ja pastan sijaan. Tässä reseptissä quinon voi halutessaan korvata esikeitetyillä ohrasuurimoilla ja valmistaa samaan tapaan.

Huuhtele quino hyvin siivilässä ja valuta. Mittaa vesi kattilaan ja mausta suolalla, timjamilla sekä limetinmehulla. Kiehauta vesi ja lisää quino. Keitä viisi minuuttia. Lisää parsakaalit ja keitä vielä viisi minuuttia. Laita kansi päälle ja ota kattila liedeltä. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

Quinon kypsyyden näkee siementen vaalentuessa ulkoreunasta kohti keskustaa. Sekoita sulanut maissi sekä parmesaanijuusto joukkoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Laita broilerinrintafilee muovipussiin ja nuiji vähän ohuemmaksi. Mausta broilerifileet suolalla, chilillä ja sitruunamehulla. Laita öljy pannulle ja anna kuumentua. Paista broilerit kuumalla pannulla kypsiksi.

Annostele quino syville lautasille, leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi ja nosta quinon päälle. Lisäkkeeksi sopii hyvin rapea vihreä salaatti.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika